Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil novoroční pokrm - teplý luštěninový salát!
Čočka na Nový rok, štěstí po celý rok. To je tradice, kterou dodržují mnohé české domácnosti. Ne každý ale má čočku v oblibě, a tak může zkusit i jiné luštěniny. Určitě zafungují stejně, pokud je dobře připravíte podle receptu našeho šéfkuchaře Michala.
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g fazolí mungo
✔ 250 g fazolí navy
✔ 5 stroužků česneku
✔ 1 chilli papričku
✔ parmazán
✔ hlakdolistou petržel
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Oba druhy fazolí předem uvaříme podle návodu na obalu. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka.
2. Nasekáme na větší kousky česnek. Cibuli a česnek orestujeme na rozpáleném oleji v pánvi.
3. Přidáme najemno nasekanou chilli papričku (můžeme i větší množství podle chuti).
4. Pak přidáme uvařené fazole navy a dále restujeme.
5. Nakonec vmícháme fazole mungo, salát podle chuti osolíme a opepříme a podáváme s hoblinkami parmazánu.