Skvosty slovenské kuchyně: Nejznámější jídlo bratrů Slováků připravíte během chvilky!
Halušky z brynzou jsou nejznámějším slovenským pokrmem. Pokud je připravíte podle našeho receptu, bude chutnat naprosto skvěle.
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g brambor
✔ 1 lžičku soli
✔ 185 g hladké mouky
✔ 300 g uzené slaniny
✔ 1 lžíci oleje
✔ 250 g brynzy
JAK NA TO:
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, smícháme se solí a moukou. Vypracujeme husté, lepivé těsto (podle potřeby přidáváme mouku). Přes síto na halušky tvoříme halušky přímo do vroucí osolené vody. Vaříme asi 5 až 7 minut, až vyplavou halušky napovrch. Necháme 2 minuty okapat. Slaninu nakrájíme a orestujeme na oleji dokřupava. Vmícháme do uvařených halušek spolu s brynzou.