Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař se v podzimním čase pustil do zvěřiny a připravil jelení maso s brusinkami!
Říjen a listopad – to je čas honů a zvěřinových hodů. Proto se i šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal Řezáč rozhodl připravit jídlo z jeleního masa. Tentokrát zvolil recept, v němž maso zkombinoval s cibulí, brusinkami, tymiánem a červeným vínem. Určitě doporučujeme tento recept vyzkoušet!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g jeleního masa (plec, krk)
✔ 1 cibuli
✔ 150 g brusinek
✔ 1 svazek tymiánu
✔ 500 ml červeného vína
✔ olej
✔ máslo
✔ 800 g brambor
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Brambory dáme vařit ve slupce do vody. Maso kuchyňsky upravíme, osolíme, opepříme a poklademe pár kousky tymiánu.

2. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran zprudka opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla.

3. Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli, brusinky a opět kousek tymiánu. Orestujeme.

4. Pak přidáme kousek másla pro lepší chuť, vrátíme maso a společně dále opékáme.

5. Nakonec podlijeme kvalitním červeným vínem a dusíme doměkka.
6. Uvařené brambory přepůlíme, v pánvi rozehřejeme máslo a řezem na něm brambory opékáme se snítkou tymiánu.
