Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař se pustil do zdravého jídla z ryb a připravil pstruha se zeleninou!
Ryby by měly patřit do jídelníčku každého člověka. Velmi chutný je například pstruh, který má málo tučné maso, a proto je vhodný i pro ty, kteří počítají kalorie. Šéf kuchyně Aha! pro ženy pstruha připravil ještě na grilu, můžete ho samozřejmě upéct na pánvi nebo v troubě. K tomu zeleninová příloha a zdravé, rychlé a lehké jídlo je na světě. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 lilek
✔ 1 cuketu
✔ 2 šalotky
✔ 1 papriku
✔ 2 rajčata
✔ 2 limetky
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ tymián
JAK NA TO:
1. Vykuchané a očištěné ryby dobře osolíme.
2. Limetky nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do útrob ryb.
3. Přidáme po kousku tymiánu a ryby buď grilujeme, nebo pečeme na pánvi či v troubě.
4. Šalotku, cuketu, lilek a papriky nakrájíme na kostičky. Dáme do pánve s olejem a opékáme.
5. Přisolíme, opepříme a přidáme šťávu z půlky limetky.
6. Rajčata zbavíme vnitřní dužiny se semínky a zbytek nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve a orestujeme. Zeleninu podáváme k rybě.