Dýně k podzimu patří: Čatní osvěží špetka chilli koření!

Jednou z mnoha výborných podzimních plodin je dýně. Můžete z ní vyčarovat spoustu dobrot. Inspirujte se naším magazínem!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg dýňové dužiny
✔ sůl
✔ 250 g cibule
✔ ½ lžičky mleté sladké papriky
✔ 2 bobkové listy
✔ ¼ lžičky mletého pepře
✔ 2 lžíce plnotučné hořčice
✔ 1 chilli papričku
✔ 120 g krupicového cukru
JAK NA TO:
Dýni oloupeme, dužinu pokrájíme a pak rozmixujeme. Přidáme sůl a necháme dýni pustit vodu. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, třetinu z ní osmažíme dozlatova, po odstavení zasypeme mletou sladkou paprikou a dáme stranou. Z dýně slijeme přebytečnou vodu a dužinu přesuneme do hrnce. Přidáme bobkové listy, mletý pepř a pod pokličkou dusím půl hodiny. Pak vmícháme plnotučnou hořčici, osmaženou cibuli s paprikou a zbytek syrové cibule, na drobné kroužky pokrájenou chilli papričku, krupicový cukr a 2 lžičky soli. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme a plníme do malých skleniček. Sterilujeme 30 až 40 minut v páře nebo ve vodě ohřáté na 75 až 80 °C.