Vynikající recepty se sýrem: Doplňte oblíbený tataráček omáčkou z gorgonzoly!
Tatarák milují především muži, ani ženy jím ale občas nepohrdnou. Obzvlášť tehdy, je-li obohacen o gorgonzolovou omáčku.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g hovězí svíčkové
✔ 100 g sýra Gorgonzola Dolce
✔ 50 ml mléka
✔ 1 citron
✔ 1 šalotku
✔ balzamikový ocet
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ řapíkatý celer
✔ pažitku
✔ kapary
✔ extra panenský olivový olej
✔ toustový chléb
JAK NA TO:
Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na tenké 5 cm dlouhé proužky a dáme do nádoby se studenou vodou a ledem. Naškrábeme maso najemno, přidáme olej, nasekanou šalotku a kapary, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a octem. Vše dobře promícháme. V mléku rozpustíme a rozmícháme gorgonzolu. Na talíře rozdělíme hovězí tatarák, na něj rozprostřeme řapíkatý celer a přelijeme omáčkou z gorgonzoly. Toasty připravíme nejlépe nasucho, případně zakápneme trochou olivového oleje.