Zvěřinové hody snadno a rychle: Bažant na jablkách má výbornou křupavou kůrku!
Bažantí maso je moc zdravé. Podzimní recept bude o to lepší, pokud do něj zakomponujete i sezónní ovoce. Tak jako my!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 bažanta
✔ 5 jablek
✔ 1 středí cibuli
✔ 150 g másla
✔ 200 g anglické slaniny
Na marinádu:
✔ 2 lžíce medu
✔ 1 lžičku mleté sladké papriky
✔ 5 lžic olivového oleje
✔ sůl
JAK NA TO:
Z uvedených surovin připravíme marinádu, promícháme a očištěného bažanta marinádou potřeme zevnitř i zvenčí. Pak dovnitř vložíme pár plátků slaniny, kousek másla a na čtvrtiny rozkrájené jablko. Zbylou slaninu dáme pod kůži na prsou. Bažanta dáme do pekáče hřbetem vzhůru a kolem něj rozložíme zbylé máslo, na kolečka nakrájenou cibuli a zbylá, na čtvrtky pokrájená jablka. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dvě hodiny pod poklicí. Přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Posledních 15 minut dopékáme bez poklice.