Zvěřinové hody snadno a rychle: Připravte si pappardelle s kančím ragú!

Zvěřina k podzimu zkrátka patří. Uvařte si proto i vy některý z následujících receptů! Uvidíte, že nebudete litovat.
POTŘEBUJETE:
✔ 160 g cibule
✔ 20 g česneku
✔ 160 g mrkve
✔ 160 g celeru
✔ 80 g řapíkatého celeru
✔ 80 g kořenové petržele
✔ 100 ml olivového oleje
✔ 100 g másla
✔ 600 g kančího hřbetu
✔ 20 g slaniny
✔ 1 lžíci nasekaného tymiánu a rozmarýnu
✔ 50 g čerstvých hub
✔ 1 lžičku hladké mouky
✔ 600 ml červeného vína
✔ 800 ml hovězího vývaru
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
V hrnci rozehřejeme polovinu oleje s máslem a osmahneme najemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Pak vmícháme na plátky nakrájený česnek, po chvíle přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Když zelenina zezlátne, vyjmeme ji a dáme stranou. V hrnci rozehřejeme zbytek oleje s máslem, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vysmahnout. Přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme ho. Přidáme nasekané bylinky, pokrájené houby a vrátíme zeleninu. Lehce poprášíme moukou, zalijeme červeným vínema vaříme, až se odpaří alkohol. Pak přilijeme vývar, vše osolíme a opepříme. Hrnec přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C. Ragú dusíme dvě a půl hodiny, aby maso bylo dokonale měkké. Podáváme s uvařenými pappardelle, můžete posypat sýrem pecorino.