Pikantní dobrota od Jitky ze Strakonic: Čertovská pomazánka nejlépe chutná na toastu!

Pokud nestíháte své drahé polovičce připravit teplou večeři, má pro vás naše čtenářka tip, jak ji uctít i něčím tak obyčejným, jako je pomazánka. Tahle je totiž pořádně pikantní!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg cibule
✔ 1 kg rajčat
✔ 1 kg červených paprik
✔ 15 feferonek
Nálev:
✔ 1 dl octa (nebo i víc)
✔ 2 dl oleje
✔ 200 g cukru
✔ ½ balíčku kořenícího přípravku Deko
JAK NA TO:
1. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata nakrájíme na kostičky. Papriky a feferonky rozpůlíme, vysypeme z nich semínka a zbytek nakrájíme na menší kousky.
2. Smícháme ocet s olejem, cukrem a kořením na zavařování a promícháme. Do nálevu vložíme zeleninu a asi půl hodiny ji v něm vaříme. Pak zeleninu v mixéru rozmixujeme.
3. Pikantní směs dáme do umytých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme asi 30 minut. Hodí se na tousty nebo příloha k pečenému masu.