Skvosty slovenské kuchyně: Nebe v puse v podobě kremeší vás dostane!

Kremeše se přímo rozplývají na jazku. Oblíbí si je jak malí, tak velcí strávníci.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 ml mléka
✔ 100 g vanilkového pudinku v prášku
✔ 300 g moučkového cukru
✔ 20 g vanilkového cukru
✔ 3 žloutky
✔ 1 lžíci rumu
✔ 2 lžíce hladké mouky
✔ 400 g listového těsta
✔ ½ lžičky želatiny
✔ 500 ml smetany ke šlehání
JAK NA TO:
Mléko smícháme s pudinkovým práškem, 200 gramy moučkového cukru, vanilkovým cukre, žloutky, rumem a moukou. Promácháme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na dva pláty 30 x 20 cm, dáme na plech s pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 až 30 minut. Necháme vychladnout. Do hrnku se lžící studené vody dáme želatinu, necháme ji 5 minut máčet a pak ji necháme ve vodní lázni rozpustit. Ze smetany a zbylého moučkového cukru ušleháme šlehačku, vmícháme do ní želatinu a šleháme, až je hmota tuhá. Na plát listového těsta natřeme vyšší vrstvu pudinkového krému, na něj dáme šlehačku a přikryjeme ji druhým plátem. Necháme vychladit a krájíme na kousky.