Aby ryby chutnaly: Zkuste pstruha ozvláštnit pórkovou omáčkou!
Ryby jsou sice zdravé, mnoho lidí jejich chuti ale nikterak neholduje. Připravte si některý z našich receptů, který vás přesvědčí o tom, že i mořští živočichové na náš stůl opravdu patří!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 cibule
✔ 2 pórky
✔ 12 filetů ze pstruha
✔ sůl
✔ 100 g másla
✔ 250 ml bílého vína
✔ 250 ml rybího vývaru
✔ oregano
✔ tymián
✔ mletý pepř
✔ mletý česnek
✔ mletou sladkou papriku
✔ kajenský pepř
✔ 250 ml smetany
JAK NA TO:
Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka. Omyté pstruhy osolíme. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla a cibuli s pórkem na něm podusíme. Podlijeme vínem a vývarem a okořeníme sušenými bylinkami a kořením. Necháme prjít varem, pak do hrnce vložíme ryby a necháme při nízké teplotě táhnout asi 10 minut. Pak ryby vyjmeme, udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu, zredukujeme, až omáčka zhoustne.