Zavařujeme netradičně: Zkuste angreštový džem s mrkví!
Hana z Českých Budějovic nám poslala zajímavý recept na zavařeninu z angreštu.
POTŘEBUJETE:
✔ 650 g zralého angreštu
✔ 650 g mrkve
✔ 500 g želírovacího cukru 2 :1
✔ špetka kyseliny citronové
✔ rum na vypláchnutí sklenic a víček.
JAK NA TO:
1. Očištěnou nastrouhanou mrkev vložíme do hrnce se ¼ l horké vody a uvaříme doměkka. Přidáme očištěný a propíchaný angrešt, společně ještě chvilku povaříme.
2. Po mírné zchladnutí vše rozmixujeme. Pak vmícháme želírovací cukr a od bodu varu vaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme špetku kyseliny citronové a minutu povaříme.
3. Směs nalijeme do čistých skleniček vypláchnutých rumem a obrátíme dnem vzhůru.