Lehce pikantní, ale chutné: Nakládané ředkvičky podle Jitky ze Strakonic!
Vynikající nakládané ředkvičky se hodí ke všem druhům masa. (Jitka Pavlíková)
28. dubna 2016 • 12:00
Nakládané cibulky zná každý! Zkuste pro změnu pikantní ředkvičky. Skvělé jsou třeba k rizotu.
POTŘEBUJETE:
(na 3 skleničky):
✔ 3 svazky ředkviček
✔ 3 ml octa
✔ 2 ml vody
✔ 50 g cukru
✔ sůl
✔ pepř
Vynikající nakládané ředkvičky se hodí ke všem druhům masa. • Jitka Pavlíková
JAK NA TO:
1. Oloupané ředkvičky vložíme do ½ l vody a asi 5 minut povaříme. Ředkvičky vyjmeme a vložíme do připravených zavařovacích skleniček. Z uvedených surovin připravíme nálev a skleničky zalijeme.
2. Používáme jako přílohu k různým druhům masa, ke karbanátkům nebo rizotu.