Pečeme na Vánoce s cukrářem Honzou: Zázvorové kuličky se hodí i pro bezlepkovou dietu!
Vosí hnízda, pralinky, různé bonbony a kuličky… Nepečené cukroví by na vánočním stole nemělo chybět. Jeho výhodou je, že ho zvládnou začátečníci i ti, kteří nemají na klasické pečení prostě čas. Cukrář Honza (40) z Nupak u Prahy, který dodává dorty a zákusky do významných pražských podniků, připravil pro poslední díl našeho seriálu o pečení výborné kokosové koule. Další recepty jsou také super, nechybí ani diabetický a bezlepkový a samozřejmě dobré rady od cukráře.
POTŘEBUJETE:
✔ 60 g kokosového tuku
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 65 g cukru
✔ 2 lžíce kakaa
✔ 150 g mletých mandlí
✔ 2 lžíce likéru Grand Marnier
✔ 50 g nadrobno pokrájeného kandovaného zázvoru
✔ 50 g nadrobno pokrájené kandované pomerančové kůry
✔ 80 g krokantu z lískových oříšků
✔ 4 lžíce granulovaného cukru
JAK NA TO:
V misce rozpustíme tuk, přidáme oba cukry a vše vyšleháme do pěny šlehačem. Vmícháme kakao, mandle, likér, zázvor a kůru a nakonec krokant. Směs promícháme, necháme vychladnout a vytvarujeme asi 30 kuliček. Obalíme je v granulovaném cukru a necháme zaschnout.