Pečeme na Vánoce s cukrářem Honzou: Znáte cukroví s názvem Terasy?

Cukrář Honza (40) z Nupak u Prahy, který dodává dorty a zákusky do významných pražských podniků, si pro druhý díl našeho seriálu o pečení připravil recept, který zvládnou i začátečníci. K tomu přidáváme čtyři další báječné recepty, z jeden pro bezlepkovou a druhý pro diabetickou dietu.
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g hladké mouky
✔ 100 g cukru
✔ 1 vanilkový cukr
✔ kůru z jednoho citronu
✔ 1 vejce
✔ 200 g studeného másla
✔ meruňkovou marmeládu
✔ 2 lžíce meruňkovice
✔ moučkový cukr na poprášení
JAK NA TO:
Mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou dáme na vál, přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kousky. Zpracujeme nejprve nožem, pak rukama na těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladu odpočinout. Pak ho rozválíme, vykrájíme stejný počet shodných tvarů tří velikostí. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 12 minut. Cukroví necháme vychladnout. Marmeládu rozmícháme s meruňkovicí a cukroví jí slepujeme tak, že na největší tvar nalepíme menší a na ten ještě menší. Nakonec vše poprášíme moučkovým cukrem.
