Pečeme na Vánoce s cukrářem Honzou: Kokosová roláda je skvělá na sváteční tabuli!

Vosí hnízda, pralinky, různé bonbony a kuličky… Nepečené cukroví by na vánočním stole nemělo chybět. Jeho výhodou je, že ho zvládnou začátečníci i ti, kteří nemají na klasické pečení prostě čas. Cukrář Honza (40) z Nupak u Prahy, který dodává dorty a zákusky do významných pražských podniků, připravil pro poslední díl našeho seriálu o pečení výborné kokosové koule. Další recepty jsou také super, nechybí ani diabetický a bezlepkový a samozřejmě dobré rady od cukráře.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 balení dětských piškotů
✔ 5 lžic kakaa
✔ 1 kondenzované mléko Salko
✔ 3 lžíce rumu
✔ 350 g másla
✔ 250 g strouhaného kokosu
✔ 1 bílou čokoládu
✔ kokosové aroma
JAK NA TO:
Piškoty umeleme najemno, prosejeme do nich 4 lžíce kakaa a důkladně vše promícháme. Přilijeme asi polovinu salka, přidáme rum a cca 60 g změklého másla. Nejprve nožem a potom rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Mezitím si zbylé máslo vyšleháme se zbylým salkem, přidáme trochu kokosového aroma a strouhaný kokos. V míse položené na hrnec s mírně vroucí vodou rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme ji do krému. Na vál rozložíme potravinářskou fólii, na ni rozválíme tmavé těsto na silnější plát a potřeme ho většinou kokosového krému. Pomocí fólie zabalíme pevně do rolády, kterou vložíme na chvíli do chladu. Pak ji potřeme zbylým krémem a obalíme v kokosu. Znovu dáme do lednice a necháme dobře ztuhnout.