Spojte sýr, špenát a vše posypte ořechy. Tyrolské špenátové knedlíky podle Evy Gálové chutnají výborně!
Skvělá pochoutka ze sýru a špenátu! Vyzkoušejte tyto knedlíky, nebudete litovat!
POTŘEBUJETE:
200 g listového špenátu
1 stroužek česneku
75 g staršího bílého pečiva
2 lžíce másla
3 lžíce mléka
1 lžíci nasekaných vlašských ořechů
1 cibuli
6 lžic zeleninového vývaru
strouhaný muškátový oříšek
50 g tvrdého sýra
2 vejce
sůl
mletý pepř
JAK NA TO:
Polovinu sýra nastrouháme nahrubo, druhou pokrájíme na malé kostičky. Špenát uvaříme doměkka a nasekáme nahrubo. Pečivo nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme a orestujeme na lžíci másla, přidáme špenát a vejce a mixérem vytvoříme jemnou hmotu. Tu spolu s kostičkami sýra přidáme k pečivu, promícháme a osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Necháme 30 minu odpočinout a vytvoříme asi 6 knedlíků. Ty uvaříme ve slané vroucí vodě (12 až 15 minut). Na lžíci másla orestujeme ořechy, zalijeme vývarem a prohřejeme. Hotové knedlíky touto směsí přelijeme a posypeme strouhaným sýrem.