Skvělý tip nejen pro celiaky: Zkuste bezlepkové bramborovo-rýžové knedlíky podle Ivany Černé!

Pro všechny, kdo netolerují lepek, tu máme skvělý tip na knedlíky - bezlepkové z brambor a rýže!
POTŘEBUJETE:
500 g brambor
1 ½ sáčku rýže (varné sáčky)
3 vejce
sůl
300 g bezlepkové mouky Jizerka
JAK NA TO:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zcela vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme. Rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse smícháme brambory s rýží, přidáme vejce a trošku soli, přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odležet. Těsto si rozdělíme na osm dílů a vyválíme šišky, které zabalíme do potravinové folie (alespoň dvě vrstvy) a na obou stranách zavážeme nití. Máme před sebou krásné knedlíkové „buřtíky“, a ty vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut od okamžiku, kdy začne voda vřít. Po uvaření knedlíky vybereme z hrnce, sundáme folii a můžeme krájet a konzumovat. Knedlíky jsou měkoučké a nadýchané.