Když vás honí mlsná, zkuste tvarohové knedlíky s jahodami podle Otto Pláška
Klasické jahodové knedlíky z lehčího tvarohového těsta.
POTŘEBUJETE:
500 g tvarohu v kostce
1 kg jahod
360 g hrubé mouky
2 vejce
2 špetky soli
tvaroh na strouhání
máslo
moučkový cukr
JAK NA TO:
Z tvarohu, mouky vajec a soli umícháme celistvé těsto a necháme asi 20 minut odležet. Rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na cca ½ cm tlustý plát. Vykrajujeme za pomocí hrdla pivního půllitru kolečka. Z poloviny těsta zvládneme 15 porcí těsta. Na každé vykrojené kolečko těsta položíme ideálně velkou jahodu a opatrně zabalíme. Vkládáme do hrnce s vařící vodou a vaříme cca 5 – 8 minut (dáváme pozor, aby se nám knedlíky nechytly u dna hrnce) – stačí párkrát opatrně promíchat. Hotové knedlíky sypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.