Masové rolády a kapsy: Vepřové rolády s paprikami
POTŘEBUJETE: 3 různobarevné papriky, 1 snítku rozmarýnu, 3 snítky oregana, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, mletou sladkou papriku, 4 tenké vepřové řízky, 4 lžíce ajvaru, 4 tenké plátky šunky, 75 g zelených a černých oliv bez pecek, 125 ml masového vývaru
Papriky nakrájíme na úzké proužky, otrháme lístky a jehličky oregana a tymiánu a nasekáme. V pánvi na polovině oleje osmahneme papriky, přidáme bylinky, sůl, pepř a mletou papriku a necháme 5 minut dojít. Pak vyjmeme a necháme vychladnout. Řízky lehce naklepeme, šikmo je překrojíme, aby vzniklo 8 malých plátků. Potřeme je ajvarem, poklademe půlkami plátků šunky, poklademe paprikovou směsí a zarolujeme. Upevníme párátky. Na zbylém olej je opečeme je všech stra zprudka, osolíme je a opepříme, proprášíme mletou paprikou a dále na mírném ohni opékáme 10 minut. Olivy nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, maso vyjmeme z pánve a do výpeku dáme olivy. Podlijeme vývarem a za stálého míchání prohřejeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.