Nad tělem Marešové zůstává rozum stát: Slavná lékařka promluvila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nad tělem Marešové zůstává rozum stát: Slavná lékařka promluvila!

Monika Marešová
Monika Marešová (Foto: Instagram)

Vrátit se na původní váhu bývá pro ženy po porodu náročné. Monika Marešová (41) sice před půl rokem porodila dcerku Alex, nyní se ale opět může chlubit plochým bříškem. Velkou vědu v tom netřeba hledat. Recept na skvělou postavu je vcelku jednoduchý, jen ta realizace bývá složitější…

Že se ženské tělo z porodu vzpamatovává delší dobu, je zcela přirozené. Návrat k původní postavě ale nemusí být tak trnitý, jen je třeba si uvědomit, že to, co člověk svému tělu dává před samotným těhotenstvím, se mu poté může i nemusí vyplatit.

Monika Marešová je i po čtyřicítce důkazem, že když se žena po léta udržuje v dobré kondici, návrat k postavě snů není vůbec složitý. Tedy jak se to vezme – nic není zadarmo. Aby se manželka Leoše Mareše (46) nemusela obávat poporodních kil, trávila před těhotenstvím dlouhé hodiny ve fitcentru. Svým odhodláním, které sdílela s fanoušky na instagramovém profilu, motivovala většinu vrstevnic. Když se zkrátka chce, tak to jde!

Nedávno se Marešová pochlubila svou vymakanou postavou ve spodním prádle a vzhledem k přístupu, který u svého těla zastává, se dočkala hlavně pozitivních reakcí. Na ty zatrpklé až závistivé komentáře by totiž vzhledem k okolnostem, jak se říká, nikdo neměl páku. Ačkoli se Monika kvůli péči o dceru do fitcentra zřejmě jen tak nepodívá, volí pravidelné dlouhé procházky na čerstvém vzduchu, které též plní svůj účel, byť ne do takové míry jako posilování. Podle lékařky Kateřiny Cajthamlové (60) by se ovšem člověk musel obzvlášť nachodit, aby to mělo výrazný efekt.

Monika Marešová se synem, který ji přerostl: Jak proběhlo poslední setkání s Karlem Gottem?

Video se připravuje ...

„Dneska je ten trend 10 000 kroků denně, ale to je bohužel množství chůze, které je nedostatečné z hlediska nejen hubnutí, ale zdraví obecně. Možná by s přivřenýma očima mohlo stačit pro nepříliš aktivního muže, pro ženu však ne, protože ta potřebuje pohybu mnohem více,“ uvedla lékařka pro web ŽivotvČesku.cz. Jaká je tedy pro ženské tělo po porodu optimální dávka pohybu? „Takové naprosté minimum, které by žena měla mít, je zhruba 12 hodin chůze nebo podobného pohybu týdně. To se ale nebavíme o hubnutí, ale o tom, aby byl člověk zdravý,“ vysvětlila Kateřina Cajthamlová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.