Davidovo díky manželce Marcele: Přežili tsunami i smrt dcery (†9) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Davidovo (62) díky manželce Marcele (61): Přežili tsunami i smrt dcery (†9)!

Manželství Michala Davida a Marcely Skuherské se stalo jedním z nejstabilnějších v našem showbyznysu.
Manželství Michala Davida a Marcely Skuherské se stalo jedním z nejstabilnějších v našem showbyznysu. (Foto archiv M. Davida, ara)

Začali spolu randit před 38 lety 11. září. Přestože se tento den o 17 let později stal jedním z nejtemnějších dat historie, neboť teroristé zničili newyorská Dvojčata, manželství hitmakera Michala Davida (62) a bývalé tenistky Marcely Skuherské (61) se stalo jedním z nejstabilnějších v našem showbyznysu.

Jejich první setkání bylo velmi kuriózní. Michal byl už tehdy populární zpěvák, avšak Marcela ho neznala A naopak – ona v té době byla už slavnou tenistkou která nás reprezentovala ve světě, ale on o tom neměl ani ponětí. Poprvé se potkali ve vyhlášené pražské restauraci Rotisserie, kam chodil Michal na obědy.

Frnkla do Brazílie

„Ta krásná dívka mě hned zaujala, tak jsem se jí šel rovnou představit. Tehdy už jsem byl docela v povědomí lidí, ale ona mě vůbec neznala,“ vzpomíná Michal. A Marcela ho doplňuje: „On mě také neznal. Tehdy se o tenis nezajímal.“ Seznámili se, ale klasické rande neměli nikdy. Marcela letěla na tři měsíce do Brazílie, kde tehdy naše tenistky vyhrály Fed Cup. A když se vrátila, začali spolu hned žít. Svatba se konala o tři roky později na Vyšehradě a následně se jim narodila dcera Klára (33) a poté dcera Míša (†9). Ta bohužel v roce 2000 zemřela na akutní leukemii.

Chytili druhý dech

To si Davidovi prošli velmi těžkým obdobím, ale zvládli to. Přestože si tehdy Michal chvilku léčil bolavou duši nevěrou, Marcela to ustála a rodinná krize jejich manželství ještě utužila. A když je dcera Klára udělala prarodiči Sebastiana (12), Michal s Marcelou omládli a chytili druhý dech.

Michal David a František Janeček na rozloučení se Zagorovou: O posledním setkání...

Video se připravuje ...

Štěstí v neštěstí

Manželé Davidovi přežili nejen smrt malé Míši, ale i tsunami v roce 2004. Tehdy se Michal rozhodl, že opět pojede s manželkou a dcerou Klárou trávit Štědrý den na svůj oblíbený atol Finimagoodhoo na Maledivy. A přemluvil k tomu i Karla Gotta (†75) s Ivanou (46), Karla Svobodu (†68) s tehdy těhotnou Vendulou (50) a Karla Štědrého (†80) s manželkou. Na druhý svátek vánoční se ale v Indickém oceánu rozpoutalo peklo. Naštěstí byl atol dostatečně chráněn korálovou bariérou, a tak hvězdná výprava měla jen zatopené domky a zkaženou dovolenou.

Milostné vyznání ženě

„Dne 11. 9. 1984 jsme spolu začali chodit a já toho rozhodnutí nikdy nebudu litovat. Pokud máte v životě někoho, o koho se můžete opřít, sdílí s vámi to dobré i zlé, a ještě se spolu sami sobě dokážete zasmát, a podporuje vás ve všem, co děláte, je to ta největší výhra v životě. Děkuju za to tam nahoru a především děkuju za vše své manželce Marcele,“ vyznal se hitmaker své ženě.

Michal David po svém narozeniném koncertě: Ukázal vnuka Sebastiana! Co na dědu řekl?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.