David a Korn mají utrum! Trvalá stopka jejich písničkám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

David a Korn mají utrum! Trvalá stopka jejich písničkám

Michal David a Jiří Korn
Michal David a Jiří Korn (Foto CNC - Pavel Machan, Marek Pátek, Pavel Machan)

Válečné jednání Rusů na Ukrajině má dopad i na hudební průmysl. Mnoho zahraničních interpretů změnilo na poslední chvíli své evropské turné, z něhož vyškrtli Moskvu a Petrohrad a bohužel i Kyjev. Čeští interpreti zase museli zvážit, jak naloží se svým hudebním repertoárem, který by mohl souviset s Ruskem. Kdo provedl razantní škrty?

Jsou to jenom písničky – interpreti je rádi zpívají a lidé je mají po desetiletí rádi. Jenomže ruská invaze tuto pohodu nabourala. Nyní se musí se zmínkami o Rusku jednat opatrně, a to i co se hudby týče. Píseň Ruská Máša se rozhodl ze svého programu vyškrtnout český zpěvák a hudební producent Michal David.

Michal David, jak ho neznáte. Poprvé jako herec a hned v několika rolích

Video se připravuje ...

„Tu písničku jsem stáhl z repertoáru hned poté, co Putin napadl Ukrajinu a páchal tam zvěrstva. Dokonce jsem ji vyndal i z mého nejnovějšího CD Funky, které teď vyšlo. Přitom jsem ji tam měl už připravenou a nově zaranžovanou,“ prozradil hitmaker CNN Prima NEWS.

Ačkoli má spolu se svými fanoušky na tuto skladbu hezké vzpomínky, vypadá to, že jí dá nadobro sbohem. Problém s tím však nemá. Vnímá to jako gesto na podporu Ukrajiny, za nímž si stojí. „I když je to hit, není dobře hrát takové písničky, když vidíme, co tam Putin předvádí. S tím já prostě nesouhlasím. Je možné, že už ji nebudu hrát nikdy. Už jenom z důvodu solidarity,“ vysvětlil.

Michal David po dvou letech oslaví 60: Konečně jsem zase v kondici! Zhubnul 15 kilo!

Video se připravuje ...

Podobně smýšlí i některá česká rádia. Pokud má písnička něco společného s Ruskem, putuje na černou listinu. Miss Moskva od Jiřího Korna je tak momentálně též odepsaná. Ani tato písnička, ani Ruská Máša ale v rádiích již tolik nezněly, tudíž se nejedná o větší omezení. Píseň, která to schytala více, je Rasputin od Boney M. Ze seznamu přehrávaných skladeb se ji rozhodl vyřadit například hudební ředitel rádia Blaník Dušan Kotora.



Přečtěte si
ppadys13
20. 7. 2022 • 17:25

souhlas

ppadys13
20. 7. 2022 • 17:22

Ani jednoho nemusím,ale kdyby blbost kvetla­....­....­....­....­....­....

-bello-
14. 6. 2022 • 16:18

pravlast
rozdávat ji ale nám, Čechům !

pravlast
14. 6. 2022 • 13:42

Daleko důležitější je že máme Betlémské - Zelenského náměstí,ještě by někdo mohl nařídit třeba koncertní turné vítězů Eurosongu a CD rozdávat jako humanitární pomoc.

Jelimanek
14. 6. 2022 • 11:12

Zatímco David mírně zhubnul tak z Korna se stal už celkem slušnej tlouštík, začíná pěkně páprdovatět

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.