Hruškový chlebíček
POTŘEBUJETE: 90 g mléčné čokolády na vaření 70 g másla 2 vejce 75 g cukru moučka 70 g mandlové mouky ½ lžičky prášku do pečiva sůl tuk a mouku na formu 2 hrušky čokoládovou polevu
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do husté pěny. Z bílků s druhou polovinou cukru ušleháme pevný sníh. Mandlovou moukou smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Do žloutkové pěny přimícháme čokoládu s máslem, pak připravenou mouku a nakonec po částech stěrkou opatrně vmícháme ušlehané bílky. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy. Hrušky přepůlíme, zbavíme jádřinců a oloupeme je. Poklademe jimi těsto a zalijeme druhou půlkou těsta. Chlebíček pečeme na 170°C asi 35 minut. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 44.