Panna Cotta
POTŘEBUJETE: 50 g moučkového cukru 2 lžičky práškové želatiny 500 ml smetany ke šlehání 100 g hořké čokolády slunečnicový olej
Do misky dáme dvě lžíce vody a rozmícháme v ní želatinu. Necháme 5 minut stát, až želatina absorbuje vodu. Smetanu nalijeme do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahříváme. Pak vmícháme cukr a nalámanou čokoládu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme ji, aby se vstřebala. Poté směs nalijeme do 4 čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Necháme 4 až 6 hodin ztuhnout v lednici. Před podáváním vyndáme panna cotty z lednice, vyklopíme je na talířek a ozdobíme podle chuti čokoládovým toppingem nebo ovocem.
Více receptů v tištěém APŽ číslo 44.