Netradiční přílohy: Jáhlové placky
POTŘEBUJETE: 250 g jáhel Menu Gold 75 g mrkve 75 g cukety 2 vejce 150 g cibule 21 g kvasnic 2 lžíce hladké mouky
Jáhly spaříme horkou vodou a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca 15 minut do měkka. Zbytek vody scedíme a jáhly necháme vychladit. Poté k nim přidáme najemno nastrouhanou mrkev a cuketu, vejce, nadrobno nakrájenou cibulku, rozdrobené kvasnice a dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a zahustíme hladkou moukou. Z těsta vytvarujeme placky o tloušťce cca 1,5 cm, které necháme 25 minut na teplém místě vykynout a poté je pomalu smažíme dozlatova z obou stran. Můžeme je podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo jako chutnou svačinku, výborně je doplní například tzatziki.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 46.