Netradiční přílohy: Amarantové lívance
POTŘEBUJETE: 2 vejce 250 ml mléka 1 a ½ šálku amarantové mouky 2 lžíci moučkového cukru 2 lžičku kypřícího prášku špetku soli olej na smažení
NA OZDOBU: javorový sirup ovoce dle chuti
V míse vyšleháme vejce s mlékem, přilijeme olej a zašleháme. V jiné misce smícháme všechny suché ingredience a poté je rychle, ale jemně vmícháme do vaječné směsi. Necháme odstát minimálně 15 minut, aby směs zhoustla. Chceme-li mít lívance hrubší, musí být těsto hustší, pokud je chceme mít tenčí, přilijeme ještě trochu mléka a promícháme. Na rozpálené pánvi s trochou oleje postupně opečeme lívance do zlatova, z první strany cca dvě minuty, z druhé minutu. Ještě teplé polijeme javorovým sirupem, ozdobíme ovocem a podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 46.