Netradiční přílohy: Pečená dýně s cizrnou a quinoou
POTŘEBUJETE: 100 g sušené cizrny římský kmín 40 g bílé quinoy 40 g červené quinoy 40 g řapíkatého celeru řepkový olej sůl citronovou šťávu 400 g dýně Hokkaidó 4 červené cibule olivový olej kardamon
Cizrnu namočíme den předem a v nové vodě ji uvaříme s římským kmínem doměkka. Podle návodu uvaříme také quinou. Celer nakrájíme na malé kousky a smícháme s cizrnou i quinou. Zakápneme řepkovým olejem, dochutíme solí a citronovou šťávou. Dýni nakrájíme na proužky, cibuli na osminky a oboje vyskládáme na pečicí papír. Zakápneme olivovým olejem osolíme a zlehka okořeníme kardamomem. Pečeme na 170 °C asi 30 minut, dokud nebudou kraje dýně zlaté. Na talíře rozdělíme směs cizrny a quinoi, navrch přidáme opečené kousky dýně a cibule.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 46.