Vánoční pečení: Kokosovo-mandlové pusinky
POTŘEBUJETE: 5 bílků 250 g moučkového cukru 1 lžičku citronové kůry 250 g strouhaného kokosu 2 lžíce rumu 400 g mletých mandlí čokoládovou polevu na ozdobu
Nejdříve vyšleháme bílky dotuha, pak přidáme cukr, citronovou kůru, kokos, rum a nakonec mleté mandle. Pořádně smícháme. Pomocí lžíce nebo cukrářského pytlíku navrstvíme směs na připravený plech vyložený pečicím papírem do malých kopečků. Pusinky pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C 15 až 20 minut. Pak je necháme úplně vystydnout. Rozpustíme si čokoládovou polevu a pak do ní po vystydnutí namáčíme polovinu pusinek.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 48.