Street food po domácku: Chilli con Carne
POTŘEBUJETE: 400 g mletého hovězího masa 2 lžíce oleje 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 lžičku mleté sladké papriky kajenský pepř ½ lžičky mletého římského kmínu 170 ml hovězího vývaru 200 g plechovku krájených rajčat 2 lžíce rajčatového protlaku 200 g plechovku červených fazolí sůl pepř 25 g hořké čokolády zakysanou smetanu 1 balení McCain hranolků Crispers
Olej vlijeme do tlustostěnného hrnce a na něm orestujeme najemno nasekanou cibuli. Asi po dvou minutách přidáme na plátky nasekaný česnek a společně restujeme ještě asi minutu. Pak přidáme maso, osolíme ho, opepříme a zprudka orestujeme. Když je maso osmažené, přidáme rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Společně zarestujeme, zalijeme rajčaty z plechovky a vývarem. Pod pokličkou dusíme 30 minut, občas promícháme. Na závěr do chilli vmícháme scezené fazole a hořkou čokoládu. Podle chuti dosolíme. Podáváme se zakysanou smetanou a v troubě upečenými hranolky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.