Domácí pečivo: Jednoduchý domácí chléb

POTŘEBUJETE: 60 g droždí 500 ml vody 1 ½ kg pšeničné chlebové mouky 3 lžíce soli 3 lžíce kmínu
Do trochy vlažné vody rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše dobře promícháme. Následně do směsi důkladně zapracujeme kvásek a vzniklé těsto necháme zakryté kynout alespoň 40 minut. Poté z něj vytvoříme bochník, který dáme na plech vyložený pečícím papírem. Poté ho navlhčeným nožem lehce na povrchu nařízneme, posypeme moukou a necháme ještě chvilku vykynout. Dáme péct do trouby předehřáté na 230 °C cca na 15 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 45 minut, dokud nebude kůrka zlatavá.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.