Street food po domácku: Fish´n´chips

POTŘEBUJETE: 500 g mořské ryby (treska, tilápie a jiné) ½ hrnku hladké mouky + trochu na obalení 1 lžičku jedlé sody 100 ml piva ½ lžičky soli olej na smažení 1 hrnek zeleného hrášku 1 lžičku másla sůl tatarskou omáčku 1 citron 1 balení McCain hranolků Crispers
Zelený hrášek spaříme horkou vodou v cedníku a potom ho na lžičce másla jen lehce prohřejeme. Následně ho rozmačkáme šťouchadlem na brambory a lehce osolíme. Maso z ryby nakrájíme na středně velké kousky a z obou stran ho osolíme. Pak si připravíme těstíčko z prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli a světlého piva. Ihned směs důkladně ruční metlou zpracujeme, aby se nevytvořily hrudky. Rybu obalíme v mouce, v těstě a smažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran. Hranolky upečeme v troubě a podáváme k rybě s tatarskou omáčkou a mačkaným zeleným hráškem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.