Domácí pečivo: Nadýchaný bezlepkový chlebík

POTŘEBUJETE: 15 g čerstvého droždí 1 lžíci cukru do kvásku 100 – 150 ml vody do kvásku 1 – 2 lžíce psyllia 400 ml vody na namočení psyllia 50 g Pohankové mouky hladké Labeta 450 g Univerzální směsi bez lepku Labeta 1 lžičku Kypřicího prášku bez lepku Labeta sůl 1 lžičku drceného kmínu, 1 lžíci oleje
Nejdříve si uděláme kvásek ze 100-150 ml vody, cukru a droždí. Poté do jiné misky nalijeme 400 ml vody a nasypeme psyllium, to necháme odležet tak dlouho, aby dostatečně nasáklo vodu (alespoň cca na 10 min.) Do nasáklého psyllia s vodou přidáme ostatní ingredience a uhněteme těsto (to bude dost lepkavé, tak se nelekněte). Těsto přesuneme do libovolné formy na chleba a dáme kynout do trouby na 40 min (teplotu nastavíme maximálně na 50 °C). Po vykynutí teplotu zvýšíme na 230 °C a začneme péct. Po deseti minutách snížíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 30-40 min, než se chleba upeče. V průběhu pečení alespoň 2x postříkáme vodou, aby kůrka nebyla moc tvrdá. Hotový chleba necháme vychladnout na mřížce.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.