Domácí pečivo: Bagety

POTŘEBUJETE: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek celozrnné mouky 1 hrnek vody 3 lžičky sušeného droždí 1 lžíci olivového oleje 1 lžičku soli cukr
Do hrnku s teplou vodou nasypeme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do mouky smíchané se solí přilijeme vzešlý kvásek a olej, vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho pod utěrkou na teplém místě zdvojnásobit svůj objem. Na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme z těsta dvě nebo čtyři bagetky, záleží na tom, jak velké je chceme. Bagetky dáme na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme opět utěrkou a necháme kynout 30 minut. Na bagetkách uděláme tři šikmé zářezy, do trouby vyhřáté na 220 °C dáme na dno hrnek s vodou a do střední části umístíme plech s bagetkami. Pečeme v páře 20 – 25 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.