Domácí pečivo: Upletené housky z kynutého těsta

POTŘEBUJETE: 240 ml mléka 400 g polohrubé mouky 80 g rozpuštěného másla 30 g droždí 2 žloutky 1 lžičku soli ½ lžičky cukru sezam, hrubá sůl na posypání
Z droždí, poloviny vlažného mléka, cukru a 3 lžic polohrubé mouky připravíme kvásek. V míse smícháme zbylou polohrubou mouku se solí, přidáme žloutky rozšlehané ve zbylém mléce (2 lžíce směsi si ponecháme stranou na potření), přilijeme kvásek, rozpuštěné máslo a vše vypracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na 10 kousků a každý ještě na 3 díly, ty vyválíme na válečky a po třech je spleteme do věnečků, poklademe na plech a necháme ještě 10 minut kynout. Před pečením je potřeme rozšlehanými žloutky s mlékem, posypeme solí, sezamem a pečeme při 175 °C dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.