Domácí pečivo: Bulky s rozmarýnem

POTŘEBUJETE: 350 g hladké mouky 150 g žitné chlebové mouky 20 g droždí 200 ml vody 150 ml kefíru 3 lžíce rostlinného oleje ½ lžičky soli 1 lžičku cukru 1 lžičku octa 1 hrst nasekaného čerstvého rozmarýnu 2 červené cibule
Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, pak zprudka orestujeme na oleji. Ke konci přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn, zamícháme a necháme vychladnout. V 100 ml teplé vody rozmícháme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Obě mouky prosejeme, v míse smícháme se solí, přilijeme vodu a kefír, olej, ocet, nakonec přidáme i vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Do těsta vmícháme prochladlou orestovanou cibulku s rozmarýnem. Pod utěrkou v teple necháme vykynout na dvojnásobný objem. Těsto pak vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na 16 stejných dílů a z každého vytvarujeme bulku. Bulky skládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme kynout dalších 30 minut. Bulky nakrojíme z vrchu nožem do křížku, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 až 20 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.