Domácí pečivo: Vegetariánská pizza

POTŘEBUJETE: Na těsto: 300 g hladké mouky 210 ml vlažné vody ¼ kostky droždí 60 g olivového oleje 1 lžičku cukru krupice rajčatové sugo oregano
Na náplň: 100 g mozzarelly 50 g kukuřice 2 větší rajčata 50 g černých oliv 50 g žampionů bazalku oregano
Ve větší míse rozdrobíme droždí a smícháme ho s krupicovým cukrem, přidáme hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zaděláme těsto. Mísu s těstem dáme na teplé místo, zaryjeme utěrkou a necháme vykynout. Troubu předehřejeme na 230 °C a připravíme si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu na pizzu. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendáme na pomoučený vál a roztahováním z něho vytvoříme placku, tu necháme ještě 10 minut kynout. Potřeme těsto sugem z rajčat a ozdobíme zeleninou a posypeme sušenou bazalkou a oreganem. Pizzu dáme péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidáme nakrájenou mozzarellu. Dál pečeme ještě asi 15 až 20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.