Večeře do 30 minut: Fazolová pánev s klobásou

POTŘEBUJETE (2 porce): 1 lžíci oleje ½ pikantní paprikové klobásy 1 menší trs hlívy ústřičné ½ cukety 1 stroužek česneku ½ lžičky mleté uzené papriky ½ lžičky sušené saturejky 1 plechovku fazolí v tomatě 1 lžíci ajvaru sůl drcené chilli 4 vejce čerstvý koriandr
V hlubší pánvi na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou klobásu, hlívu nakrájenou na tenké proužky a cuketu na kostičky. Po chvíli přidáme rozdrcený česnek a poté zasypeme uzenou paprikou a saturejkou. Necháme krátce rozvonět a zalijeme asi 50 ml horké vody. Přimícháme fazole z plechovky, ajvar a dochutíme solí a chilli. Ve fazolové směsi uděláme 4 důlky a vyklepneme do nich vejce. Pánev napůl přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme dusit asi 5 minut, až bude bílek tuhý a žloutek stále tekutý. Podáváme posypané koriandrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.