Večeře do 30 minut: Krůtí játra na víně
POTŘEBUJETE: 2 cibule 1 stroužek česneku 600 g krůtích jater 2 lžíce oleje 1 lžičku mleté sladké papriky drcený kmín 2 lžíce rajského protlaku 150 ml suchého červeného vína ½ lžičky majoránky sůl mletý pepř
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli (cca 5 minut), pak ji zasypeme paprikou a špetkou kmínu. Pak přidáme protlak a česnek, promícháme a přidáme játra. Zprudka restujeme asi 3 minuty a pak podlijeme vínem. Nezakryté dusíme 10 minut do změknutí. Osolíme a opepříme dle chuti, dochutíme majoránkou a podáváme.
Více rdceptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.