Večeře do 30 minut: Rizoto s kuřetem a rajčaty
POTŘEBUJETE: 240 g celozrnné rýže basmati 400 g kuřecích prsou 2 lžíce olivového oleje 200 g rajčat 1 lžíci rajského protlaku 1 lžičku mletého chilli 1 hrst nasekané petrželové natě sůl mletý pepř
Do hrnce natočíme 800 ml vody, osolíme ji a nasypeme do ní rýži. Pod pokličkou vaříme 13 – 16 minut na středním plameni. Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Pak je orestujeme na pánvi s rozehřátým olejem ze všech stran (asi 8 minut), pak přidáme na kousky nakrájená rajčata a protlak. Dále restujeme asi 6 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, přilijeme 50 ml vody a dochutíme chilli a petrželovou natí. Promícháme a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.