V souladu s přírodou: Pohankový salát s červenou řepou
POTŘEBUJETE: 1 větší červenou řepu 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce balzamikového octa sůl rozmarýn 150 g pohanky slunečnicový olej pár čerstvých hub dle chuti pepř, mletý kmín 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 hrst vlašských ořechů kousek kozího sýra
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V míse ji promícháme s olivovým olejem, octem, solí a rozmarýnem. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 40 minut, odkud nebude řepa měkká. Mezitím si uvaříme pohanku dle návodu, slijeme a dáme stranou. Poté v na pánvičce rozehřejeme olej a orestujeme na něm očištěné a nakrájené houby, dle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme. V dalším hrnce na horkém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, a jakmile zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájený česnek a ještě chvilku zahřejeme. Odstavíme, přisypeme pohanku a promícháme. Servírujeme s houbami, řepou, nasekanými vlašskými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.