Poctivé knedlíky: Šumavské drbáky s houbovou omáčkou

POTŘEBUJETE: 800 g brambor 1 lžičku soli škrobovou moučku
Na omáčku: 1 kg lesních hub 2 cibule 2 lžíce sádla 1 lžičku kmínu 100 ml smetany ke šlehání sůl mletý pepř
Brambory oloupeme, nastrouháme a slijeme do hrnku tekutinu, která se z nich uvolní. Necháme odstát, až se usadí škrob. Ten vmícháme k bramborám, přidáme sůl a podle potřeby ještě škrobovou moučku. Vypracujeme malé kulaté knedlíky a vaříme je 15 minut v osolené vodě. Očištěné houby nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme sádlo, cibuli orestujeme, přidáme houby, orestujeme a přidáme kmín. Osolíme, podlijeme 200 ml vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr zjemníme smetanou a podle chuti osolíme a opepříme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.