Poctivé knedlíky: Alpský povidlový

POTŘEBUJETE: 250 g polohrubé mouky 15 g droždí 100 ml vlažného mléka 30 g cukru krupice 25 g másla 1 vejce sůl 8 lžiček švestkových povidel
K podávání: 3 lžíce moučkového cukru 3 lžíce mletého máku 4 lžíce rozpuštěného másla
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr. Necháme vzejít kvásek, pak přimícháme zchladlé rozpuštěné máslo a promícháme. Do mísy prosejeme mouku, vmícháme špetku soli, vejce a droždí s máslem. Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme kynout hodinu až hodinu a půl, až těsto zdvojnásobí objem. Vykynuté prohněteme, rozdělíme na 4 části, uděláme placičky, do kterých dáme po 2 lžičkách povidel. Zabalíme do knedlíků, necháme ještě 10 minut a vaříme 18 minut v páře. Moučkový cukr smícháme s mákem. Hotové knedlíky poléváme máslem a posypeme cukrem s mákem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.