Poctivé knedlíky: Meruňkové s marcipánem a čokoládou

POTŘEBUJETE: 400 g hladké mouky 250 ml mléka 30 g cukru krupice 15 g droždí 1 vejce 2 lžíce rozpuštěného másla sůl 12 meruněk (24 půlek z kompotu) 70 g mandlového marcipánu 70 g čokolády strouhanku mletou skořici
Droždí rozdrobíme a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Přisypeme mouku, se špetkou soli, přidáme vejce a 1 lžíci rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple zakryté 20 minut kynout. Pak ho rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme placku a do středu dáme dvě půlky meruněk, mezi které vložíme kousek marcipánu a čokolády. Zabalíme, okraje upevníme a kulaté knedlíky necháme 15 až 20 minut kynout. Pak vaříme 15 minut v lehce osolené vodě, nebo 20 minut v páře. Na druhé lžíci másla opražíme strouhanku a promícháme se skořicí. Strouhankou knedlíky posypeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.