Pivní škvarky

POTŘEBUJETE 300 ml světlého piva 1 ½ kg vepřového masa 2 větší cibule 3 stroužky česneku 1 lžíci sádla 10 kuliček černého pepře 2 kuličky nového koření ½ lžičky drceného kmínu 1 bobkový list 100 ml teplé vody sůl čerstvě namletý pepř
Cibuli pokrájíme nahrubo, česnek na jemné plátky a maso na kostky o hraně asi 1 cm. Na sádle v pekáči orestujeme maso a poté k němu přidáme cibuli, kterou necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme plátky česneku, přisypeme zbylé koření, osolíme, opepříme a nakonec vše zalijeme pivem a teplou vodou. Vložíme do trouby předehřáté pouze na 120 °C a necháme péct cca 8 hodin, v pomalém hrnci stačí kratší doba. Až se maso začne úplně rozpadat, vybereme kosti, odstraníme celé koření a vidličkou rozmačkáme. Nakonec směs napěchujeme do dobře uzavíratelných sklenic, nejlépe tak, aby napovrch zůstala malá vrstva tuku jako konzervant.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.