Citrusové moučníky: Citronová bábovka s kokosem

POTŘEBUJETE: 150 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 45 g strouhaného kokosu 150 g másla 165 g extra jemného cukru krupice 3 vejce 2 bio citrony máslo a mouku na formu
Na sirup: 2 bio citrony 220 g extra jemného cukru krupice
Mouku, kokos, cukr, máslo a vejce pokojové teploty, citronovou kůru a lžíci citronové šťávy dáme do mísy. Pomocí robota šleháme na nízké otáčky, dokud se suroviny nespojí. Pak zvýšíme výkon a šleháme asi 3 minuty na světlé těsto. Nalijeme ho do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě na 170 ºC, zkusíme špejlí. Mezitím připravíme sirup. Z citronů oloupeme kůru na proužky, vymačkáme všechnu šťávu a přidáme šťávu, která nám zbyla v citronech na těsto. Ke šťávě dolijeme vodu, abychom měli 250 ml tekutiny. Citronovou šťávu s vodou přelijeme do malého hrnce a přidáme proužky kůry a cukr. Na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí, a pak provaříme asi 5 minut. Proužky kůry vyjmeme. Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a necháme ji 5 minut odstát ve formě. Poté ji vyklopíme, špejlí do ní po povrchu uděláme díry a horkou bábovku přelijeme horkým sirupem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.