Na snídani, nebo jako dezert: Zapečené palačinky s tvarohem

POTŘEBUJETE: 1 balení Proteinových palačinek bez lepku Labeta 500 ml mléka 4 vejce chí 250 g měkkého tvarohu 1 lžičku Vanilinového cukru Labeta 200 ml smetany ke šlehání 150 g čerstvých nebo mražených malin 1 lžičku moučkového cukru 1 lžičku másla na vymazání mísy loupané pistácie
Sypký obsah Proteinových palačinek prošleháme podle návodu se dvěma vejci a mlékem. Na pánvi na ghí usmažíme osm bezlepkových proteinových palačinek. Tvaroh smícháme s vanilinovým cukrem a každou palačinku jím namažeme, zabalíme a rozkrojíme napůl. Vhodnou zapékací mísu vymažeme máslem a palačinky do ní přes sebe naskládáme. Dvě vejce ruční metlou smícháme se smetanou a touto směsí palačinky zalijeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ºC asi 15 minut. Maliny svaříme s moučkovým cukrem, aby pustily tekutinu a cukr se rozpustil. Pak omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a případně ji dosladíme. Zapečené palačinky servírujeme s malinovou omáčkou a nasekanými nesolenými pistáciovými oříšky
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.