Velikonoční recepty: Cizrna s s baby karotkou a sázeným vejcem
POTŘEBUJETE: 200 g cizrny Menu gold slunečnicový olej 1 větší cibuli 2 stroužky česneku sůl pepř 80 g másla 1 lžíci hladké mouky 500 g baby karotky provensálské koření 4 vejce
Předem namočenou cizrnu propláchneme, dáme vařit doměkka a poté scedíme. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme uvařenou cizrnu, utřený česnek a podusíme. Osolíme a opepříme dle chuti. Na jiné pánvi rozpustíme polovinu másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Hotovou jíškou zahustíme cizrnu, přivedeme k varu a ještě krátce povaříme. Na zbylém másle doměkka podusíme baby karotku, dochutíme provensálským kořením, případně i osolíme. Podáváme se sázeným vejcem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.