Velikonoční recepty: Beránek s vaječným koňakem
POTŘEBUJETE: 300 g BIO hladké špaldové mouky 4 vejce 150 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 lžíci citronové kůry 200 ml oleje 100 ml vaječného koňaku 50 g kukuřičného škrobu ½ balíčku kypřicího prášku máslo a hrubou mouku do formy
Vejce, cukry, olej a kůru šleháme metlou dvě minuty, přilijeme koňak a šleháme další minutu. Do mouky přimícháme prášek do pečiva a společně s kukuřičným škrobem přimícháme do těsta nejdříve měchačkou a pak použijeme metlu. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na beránka. Forma má 17x30 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 60 minut. Píchneme do těsta špejlí nebo párátkem, když se těsto nepřilepí, je upečeno. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Více velkonočních receptů najdete v tištěném Aha§ pro ženy číslo 14.