Velikonoční recepty: Čočka s makrelou a pečenou zeleninou
POTŘEBUJETE: 350 g čočky Menu Gold 200 g mrkve 200 g celeru cukr krystal ocet máslo sójovou omáčku 1 stroužek česneku sůl pepř olivový olej 100 g cibule 2 uzené makrely
Čočku vložíme do vroucí vody a společně s kořenovou zeleninou uvaříme na skus. Poté nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu na tenké hranolky, jemně pocukrujeme, zakápneme octem, osolíme dle chuti a dopečeme v troubě nebo orestujeme na pánvi s rozpuštěným kouskem másla do zlatova. Čočku ochutíme sójovou omáčkou, utřeným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme lžíci olivového oleje a orestovanou cibuli. Makrely zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Čočku servírujeme společně s kousky makrely a pečenou zeleninou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.